Se recepten nedan.
Spökmaränger, 100 grader, 1 timme
Smält choklad & doppa marängen samt gör ögon.
Fingerkakor, 180 grader, 10-12 minuter
200 gram smör, rumsvarmt
2 ägg
100 gram socker
4,5 dl mjöl
Mandel
Röd hushållsfärg
Blanda ihop alla ingredienser och låt degen ligga minst 1 timme i kylen. Baka ut & tryck dit mandel som nagel.
Låt kakorna svalna en stund på plåten innan de lyfts av & den röda hushållsfärgen målas på.
Spökmaränger, 100 grader, 1 timme
2 äggvitor
5 droppar ättiksprit
1,5 dl socker
Vispa äggvitor, ättikspriten & hälften av sockret till hårt skum. Vispa sedan resten av sockret, lite åt gången. Spritsa på bakplåtspapper. Kläm med tummen & pekfingret i mitten på marängen & dra ut så får spöket armar.
Grädda i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar