torsdag 14 november 2013

Ostkakans dag!

Idag är det ännu en temadag, ostkakans dag! Jag har gjort min första ostkaka idag och det på LCHF-vis. Vi tog oss en varsin ljummen bit med vispad grädde och hallon (sambon tog lingon). Mums! Det här kommer jag att göra flera gånger.

Receptet nedan är från bloggen Jills mat.


                           

                           

Ostkaka

Ingredienser
3 ägg
2 msk stevia strö eller liknande
250 g kesella
250 g keso
1 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
6-8 droppar bittermandelessens
1 nypa salt
½ dl mandelspån

Gör så här: Vispa ihop äggen och fusksockret. Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form. Grädda i ugnen, 180 grader i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är). Servera med lowcarb sylt eller färska bär och grädde.

TIPS! Variera genom att byta ut bittermandel och mandelspån mot 3 msk hasselnötssmör. Tillsätt då en 1 msk extra stevia.

Enjoy!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar