torsdag 23 maj 2013

Rabarberkaka - LCHF

En härlig rabarberkaka bakad i min älskade rosform. Rabarberna har nyss kommit upp så det är späda stjälkar att baka med. Receptet är en äppelkaka från boken "Viktminskning med LCHF..., ja, resten vet ni som följer min blogg. Ni andra kan titta på föregående inlägg :) Jag bytte ut äpplena mot rabarber och la till kardemumma och det blev supergott. Se recept nedan!




Rabarberkaka

3 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker
125 gram smält smör
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
4 rabarber
1 tsk kardemumma

Sätt varmluftsugnen på 180 grader eller vanlig ugn på 200 grader. Smörj en form.

Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt.

Smält smöret.

Vispa ner smör och grädde i äggsmeten

Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt. Häll i formen.

Skär rabarberna i cm-tjocka bitar. Fördela bitarna i smeten och tryck ner dem lite.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.

Servera med vaniljgrädde (vispad grädde smaksatt med sukrin och vaniljpulver).

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar