tisdag 14 maj 2013

Fröknäckebröd, LCHF

Hårdbröd kan jag längta efter nu när jag äter LCHF, men eftersom det är mycket kolhydrater i det så avstår jag. Nu har jag gjort fröknäckebröd som är supergott och gör att suget efter hårdbröd försvinner. :) Receptet nedan är från boken "Viktminskning med LCHF, så lyckas du", Åse Falkman Fredrikson, 56kg,se.




Fröknäckebröd

3/4 dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ dl deodoriserat kokosfett utan smak eller rapsolja
2½ dl kokande vatten
1 tsk salt (nästa gång tar jag ½ tsk)

Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45 minuter. Ta ut och skär ut 21 bitar, cirka 5-10 cm, med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i en timme. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

Njut med något gott pålägg!

1 kommentar:

  1. Fröknäcke är verkligen supergott! Jag har något liknande recept inne hos mig sedan i julas när vi var hos chefen :)

    SvaraRadera