Till mors dag blev det en rulltårta med liljekonvaljer och texten "Till mor" på. Liljekonvaljblommorna fick bli lite rosa för att synas på den ljusa kakan, men det var för svag rosa färg så de syns inte, tyvärr. Den är fylld med vit chokladganache och lemon curdgrädde.
Receptet på kakan nedan kommer från bloggen Kreativa bakverk.
Färdig för frysen första gången. |
I frysen i 10 minuter. |
Smet över detta. |
Ska nu kallna helt innan pappret tas bort. |
Recepten
Pate Decor mönster
1 äggvita (35 g)
20 g kakao (om du vill ha brun, skall du färga med livsmedelsfärg byter du kakaon mot ytterligare mjöl)
20 g mjöl
30g socker
30 g smör, rumstempererat
Rör ihop och färga eventuellt med valfri livsmedelsfärg. Om du ska ha flera färger så dela upp smeten i flera skålar och färga därefter, gör eventuellt dubbel sats om du ska ha många färger.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
Bisquit Joconde botten
En plåt
Äggmassa
125 g ägg
87,5 g florsocker
87,5 g mandelmjöl
25 g mjöl
20 g smält smör
Maräng
162,5 g äggvita
40 g socker
Vispa ägg, florsocker, mandelmjöl och mjöl luftigt, blanda en del av äggmassan med det smälta smöret och rör sedan samman med resterande äggmassa.
Vispa äggvita och socker till maräng och vänd sedan ner marängen i äggsmeten. Stryk ut på det frysa mönstret och baka i 220°, 7-8 min.
Fylling
Vit chokladganache
2 dl grädde
200 g vit choklad
Värm grädde, får inte koka, och smält chokladen i grädden. Kyl den väl och vispa den fluffig.
Lemon curdgrädde
2 dl grädde
1-2 msk lemon curd
Vispa grädden, ha i lemon curd och vispa ihop det.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar