torsdag 16 maj 2013

Tryffelkaka, LCHF

I söndags firade vi vår käre Wille, dvärgschnauzer, på hans 8:e födelsedag. Wille fick en desserttallrik med hundchoklad, kex och rökt kycklingfilé (hundgodis) och vi en tryffelkaka i LCHF-style med Alvesta, vaniljdröm, LCHF-glass till, gott, gott!  Receptet nedan är från boken "Viktminskning med LCHF, så lyckas du" av Åse Falkman Fredrikson, 56kg.se.







Tryffelkaka


200 g 70% choklad
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
4 ägg

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda väl.
Häll i springform, 22 cm i diameter, och grädda i 200 grader i 10 minuter.
Låt stå kallt.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar