lördag 9 november 2013

Philadelphiabullar!

Dagens bak blev philadelphiabullar. Jag har sett dem på många bloggar och de ser jättegoda ut. De gick lätt och snabbt att baka och de räcker till många.

Oj, vad de var goda!! Du ångrar inte om du bakar dessa godingar.

Receptet nedan är från bloggen Carro bakar.

                      Inbäddad bildlänk
                     

                     Inbäddad bildlänk

Philadelphiabullar


150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst (för söta degar)
1 ägg (+ till pensling)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram Philadelphia

Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i mjölet lite i taget och arbeta in det i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Platta sedan ut degen i en smord långpanna, c:a 30x40 cm. Använd lite mjöl om degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6x8) eller färre om du vill ha större bullar. Fördela fyllningen i hålen (drygt en tesked i varje hål). Jäs i 15 minuter. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

Njuuuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar