Bild från Allt om mat Ingredienser Pajskal
Mörk chokladkola:
Vit chokladkola:
Garnering:
Tillagning
1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt. 3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°. 4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt. 5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till. |
Välkommen till min tårtblogg! Hoppas du ska hitta något som tilltalar dig när du klickar dig runt bland mina intressen av att baka och dekorera tårtor, cupcakes...
fredag 31 augusti 2012
Kräftfest!
I morgon ska vi ha kräftfest. I kväll bakar jag en chokladpaj, recept från Allt om mat, till efterrätt. Det här blir en kväll med mycket förberedelser. Ha en skön kväll i ösregnet! :))
Etiketter:
Recept: Paj,
Övrigt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar