Ingredienser
5 st ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad
Glasyr och garnering
2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
Kokosflingor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, ca 40 x 35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i ca 15 minut, prova med en sticka. Låt svalna.
Koka upp grädden, häll i kaffet och rör ner den 70%-iga chokladen finhackad.
Låt glasyren svalna något och bred den sen över kakan.
Strö över kokos och servera kakan skuren i rutor.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar