Receptet nedan är lånat från Sockerrus!
Kladdkakemuffins
Ingredienser:
50g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g ljus eller mörk choklad (använd din favorit)
Gör så här:
Förbered med att ta fram 12 formar och en muffinsplåt.
Smält smöret och häll i sirap
Rör försiktigt ihop ägg och socker. Det ska inte bli fluffigt. Häll sedan i smörblandningen och rör om.
Blanda vaniljpulver, mjöl, kakao, salt, och bakpulver i en skål. Sikta och rör sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda inte för mycket.
Smält chokladen i mikrovågsugnen (eller i ett vattenbad) och häll den i smeten. Rör om med en slev så att allt blandas.
Fyll nu formarna med 2/3 smet.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 16 minuter. Låt sedan svalna innan du eventuellt fyller dem med hallongrädde och dekorerar dem med ett lock av marsipan eller sugarpaste.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar