Receptet nedan lånade jag av Bakverk och Fikastunder.
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
Smält smöret i en stor kastrull, tag av ifrån plattan och smält ner den mörka chokladen. Rör ner sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtspappersklädd form på 20x30. Häll i smeten och grädda kakan i 175 gr i mitten av ugnen i ca 20 min.
150 g grovt hackade marshmallows
Tag ut kakan ur ugnen och strö över alla marshmallows och grädda kakan ytterligare en liten stund så att marshmallowsen precis smälter, de ska inte få färg. Låt kakan svalna lite.
En burk kondenserad mjölk kokas till dulce de leche (finns färdigkokt att köpa)
Börja med att ta av pappret runt burken. Häll upp vatten i en kastrull så att det täcker hela burken och lite till. Koka upp och låt koka i 1,5 h. Se till att det hela tiden finns vatten som täcker hela burken. Låt svalna och färdig att användas.
Bred kolasåsen över marshmallowstäcket.
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1 dl vispgrädde
Koka upp grädden till tryffeltäcket. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över kolatäcket. Låt kakan svalna i kyl.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar