lördag 11 januari 2014

Apelsinkaka med mascarponefluff!

Vi, jag och min sambo, har just startat med LCHF igen, mår så bra när vi äter det. Konstigt att vi inte alltid äter det, men, men vi  tar nya tag nu. Eftersom jag gärna vill baka så är det bra att det finns så mycket att baka i LCHF style. Idag har jag gjort en underbart god LCHF-kaka! Jills apelsinkaka med mascarponefluff har vi haft till cappuccinon i kväll. Kakan var full av god apelsinsmak och den krämiga fluffen till var verkligen en hit.

Receptet finns efter bilden.

                               Foto: Smaskigt värre! 󾌰


Apelsinkakan

Recept och text från bloggen Jills Mat

2 små ekologiska apelsiner (tänk clementinstorlek) eller 1 stor
50 g smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl socker (Stevia strö, Sukrin + eller motsvarande om sockerfri, läs på förpackningen om dosering)
1 krm vaniljpulver

Gör så här: Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter. Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten. Grädda i 150 grader i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering. Går utmärkt att förvara i kylskåp eller frysa in.

Mascarponefluff   
2 dl grädde
1 dl mascarpone
1 krm vaniljpulver
2 msk florsocker (Sukrin melis eller motsvarande om sockerfri)
Rivet skal från en apelsin

Gör så här: Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.


Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar