lördag 9 mars 2013

Jordnötskakor

Jag har hittat en ny favorit att ha i bakverk, jordnötssmör. Dessa kakor har en ljuvlig smak av jordnöt så de smakar mer. Mmm, härligt med något gott till fika! :)

Receptet, se nedan, kommer från Annika Rognebys bok "Bakglädje & LCHF".





Jordnötskakor
Ingredienser
50 g smör
1 msk ekologiskt jordnötssmör
0,5 – 0,75 dl sukrin melis
2,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda rumsvarmt smör och jordnötssmör.
3. Vänd ner de torra ingredienserna och rör samma till en deg.
4. Forma degen till små runda bollar. Lägg dem på en pappersklädd plåt och platta till dem lätt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

2 kommentarer:

  1. Mums! Hoppas din helg varit bra, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har haft en l
      ugn och fin helg! Hoppas du haft det bra med din familj. Kram!

      Radera