White Almond Velvet Cake
135 g äggvitor (ca 4 1/2 st)240 g mjölk
1 1/4 tsk vaniljpulver (2 1/2 tsk vaniljsocker)
1 tsk mandelessens (mandelarom)
300 g mjöl
300 g socker
1 1/3 msk bakpulver
1/4 tsk salt
170 g smör, rumstempererat
Ev lite pastafärg (karamellfärg)
Gör så här:
Vispa ägg, mjölk, vanilj och mandelessens. Ställ äggblandningen åt sidan. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.
Fördela smeten jämnt mellan 3 stycken 20 cm formar och grädda på 175 grader i 25-35 min (kolla av med sticka, den ska vara torr). Vill du hellre använda en form så dubblar du gräddningstiden och kan kolla av med sticka efter minst 40 min.
Lycka till!
Ser fram emot fotot :) Kram!
SvaraRadera