torsdag 5 juli 2012

Makroner!

Då är makronerna färdiga med smak av smörkola, mums! Fyllda med smält choklad och Philadelphia och essens av smörkola. Godaaaaaaaaaa! Glöm inte att det är Ernst på tv i kväll, äntligen!!



Cirka 30 st makroner, 150 grader, recept lånat från Lékué

280 g florsocker
160 g malda mandlar
3 äggvitor
1 nypa salt
50 gram strösocker
1 msk vaniljsocker

Sikta i florsockret och rör om ordentligt tillsammans med de malda mandlarna. Elvispa äggvitorna i en skål, tillsätta salt, färgämnet och häll ner sockret lite i taget tills du får en tjock marängsmet. Häll i halva florsocker- och madelblandningen i marängsmeten och rör om försiktigt uppifrån och ned med en spatel. Rör försiktigt ned vaniljsockret och resten av florsocker- och madelblandningen och fortsätt att röra till en jämn blandning. Klicka upp smeten och låt den stå i 30-35 min och vila. Grädda i 150 grader i 20-25 min, låt dem svalna och fyll dem sedan med den fyllning du vill ha!

Lycka till!

4 kommentarer: