söndag 1 juli 2012

Kärleksmums!

I dagens värme så jag har bakat Leilas kärleksmums. De är så goda med chokladbitar i och jag hade i mjölkchoklad med jordgubbar som blev en god smak i all choklad.  Det är sånt där "braatthaifrysenkaffebröd" för de tinar när kaffet kokar upp. Nu kom regnet så vi får ta en fika på altan och svalka oss. Ha en bra dag! :)







Ingredienser

5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)´
Glasyr och garnering
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar