Ingredienser:
9-12 port cheesecake
- 250 gram smör
- 2/3 pkt digestive-kex, cirka 300 gram
- 400 gram kesella eller naturell färskost typ philadelphia
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 lime
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en bunke eller kastrull. Låt svalna något. Mixa eller mosa kexen till grova smulor. En matberedare (använd knivinsatsen) funkar bäst att mixa med. Du kan också krossa kexen till smulor i en påse eller bunke för hand.
- Blanda kexsmulorna med smöret till en grynig röra.
- Tryck ut kexröran jämt på botten och lite upp på kanterna i en rund form med löstagbar kant cirka 25 cm i diameter.
- Sätt in formen i ugnen och grädda i 5-8 minuter. Pajskalet ska bara få lite färg.
- Gör fyllningen: Vispa socker och ägg pösigt.
- Tillsätt kesellan eller färskosten och vispa.
- Skölj limefruken noga och finriv skalet. Blanda i fyllningen.
- Dela och pressa sedan saften ur limefrukten och tillsätt till fyllningen.
- Sänk värmen till 175 grader.
- Häll cheesecakesmeten i formen och baka cheesecaken i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter till.
- Ta ut cheesecaken och låt svalna.
- Cheesecaken håller sig i kylen. När cheesecaken blir kall så stelnar den också och blir fastare.
- Servera cheesecaken kall i tårtbitar med ex. bär som hallon, jordgubbar eller blåbär.
Mums mums!
SvaraRaderaDet var det! :)
Radera