Ingredienser:
9-12 port cheesecake
- 250 gram smör
 - 2/3 pkt digestive-kex, cirka 300 gram
 - 400 gram kesella eller naturell färskost typ philadelphia
 - 2 ägg
 - 1 dl socker
 - 2 tsk vaniljsocker
 - 1 lime
 
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
 - Smält smöret i en bunke eller kastrull. Låt svalna något. Mixa eller mosa kexen till grova smulor. En matberedare (använd knivinsatsen) funkar bäst att mixa med. Du kan också krossa kexen till smulor i en påse eller bunke för hand.
 - Blanda kexsmulorna med smöret till en grynig röra.
 - Tryck ut kexröran jämt på botten och lite upp på kanterna i en rund form med löstagbar kant cirka 25 cm i diameter.
 - Sätt in formen i ugnen och grädda i 5-8 minuter. Pajskalet ska bara få lite färg.
 - Gör fyllningen: Vispa socker och ägg pösigt.
 - Tillsätt kesellan eller färskosten och vispa.
 - Skölj limefruken noga och finriv skalet. Blanda i fyllningen.
 - Dela och pressa sedan saften ur limefrukten och tillsätt till fyllningen.
 - Sänk värmen till 175 grader.
 - Häll cheesecakesmeten i formen och baka cheesecaken i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter till.
 - Ta ut cheesecaken och låt svalna.
 - Cheesecaken håller sig i kylen. När cheesecaken blir kall så stelnar den också och blir fastare.
 - Servera cheesecaken kall i tårtbitar med ex. bär som hallon, jordgubbar eller blåbär.
 
Mums mums!
SvaraRaderaDet var det! :)
Radera