lördag 23 juni 2012

Sommarrulltårta till fika!

Idag tänkte jag göra en moussetårta, men tiden räckte inte till så jag gjorde en rulltårta eftersom det går i rasande fart. Fyllde den med jordgubbar, lime curd och grädde (lite annorlunda än i receptet). Länge sedan jag gjorde en rulltårta, men nu ska jag göra det oftare för det är otroligt gott. Det blev lite väl mycket fyllning så jag fick inte ihop den som en rulle, men den gick bra att äta ändå och matgästerna var nöjda. Receptet lånade jag på den fina bloggen Amy´s piece of cake.




 Jordgubbsrulltårta (1 rulle)
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
ca 0,8 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl separat och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om.

Bred ut smeten på bakplåtspapper på plåt, men inte ända ut till kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Håll gärna koll så den inte bränns. Strö ut strösocker på bänken och stjälp upp plåten över sockret. Låt svalna.

Fyllning
4-5 dl grädde
en nypa socker
färska jordgubbar
(eller så använder du jordgubbssylt)

Vispa grädde, tillsätt lite socker och blanda i hackade jordgubbar. Bred det över rulltårtan. (Alternativt tar man enbart jordgubbssylt och brer det över rulltårtan.)

Rulla ihop rulltårtan till en rulle och bred över vispad grädde.

Garnera med jordgubbar och citronmeliss.

2 kommentarer:

  1. Ser god ut Kate och fiffigt att använda lime curd tycker jag. Förstår att smaken blev god med lime?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev gott. Nu är jag såld på rulltårta så tack för idén! :)

      Radera