tisdag 26 juni 2012

Nybakta kakor!

Tro det eller ej, men äggklockan la av!! När jag äntligen lyckades med att baka småkakor, gulligt ord, så lägger klockfan av, är detta möjligt? Ja, ja, det blev i alla fall kakor som blev helt ok i utseende och smak om än lite bränd i kanten. Vilken tur att det regnade idag så jag provade att baka kakor igen. Receptet, se nedan, lånade jag på en blogg full av inspiration Bakverk och Fikastunder När det är dåligt väder så kan man prova saker man inte gjort på länge! ;)








Du gör dem precis som kolasnittar men istället för att bara ha vanligt smör tillsätter du jordnötssmör också!
75 g mjukt smör
0,75 dl jordnötssmör (med eller utan crunch)
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Vispa smör, jordnötssmör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Dela i två bitar. Rulla till två längder och platta till på bakplåtspapper. Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.

1 kommentar:

  1. Så gott med kakor och med jordnötssmör i mumsfillibabba!

    SvaraRadera