No-Bake White Chocolate Cheesecake
Botten
ca 11-12 st digestivekex
75 g smält smör
Cheesecakesmet
350 g vit choklad
1 tsk gelatinpulver (+ 2½ msk vatten)
450 g philadelphiaost
250 g mascarpone
1 vaniljstång
300 g (3 dl) vispgrädde
Kör digestivekexen i en matberedare till en fin
sand (eller krossa kexen i en påse med en kavel). Tillsätt det smälta smöret och
blanda runt. Tryck ut blandningen i botten av formen. Ställ i kylen att stelna
medans du förbereder smeten.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och
låt den svalna lite. Lägg gelatinpulvret i en mugg tillsammans med vattnet och
låt det svälla.
Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med
elvisp. Dela vaniljstången längs med på mitten och skrapa ur fröna. Tillsätt
fröna till ostmassan och vispa runt lite.
Vispa grädden hårt.
Värm gelatinet i micron några sekunder så att det
blir flytande.
Tillsätt den smälta chokladen till ostsmeten och
kör lite med elvispen på låga varv. Tillsätt gelatinet under långsam vispning
och se till att smeten blir väl blandad. Vänd sedan försiktigt ner grädden i
smeten med en slickepott.
Häll smeten i formen. Slå formen i arbetsbänken
några gånger för att jämna ut eventuella luftbubblor. Släta till ytan och ställ
att stelna i kylen minst 8 timmar men helst över natten.
Servera tex tillsammans med frukt, bär eller en
god kompott.
Tips! Om man inte gillar digestivekex kan man
alltid byta ut dessa kex mot andra kakor (oreos, short bread, biscotti etc), en
tunn tårtbotten eller baka en browniebotten. För att ge några
förslag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar