lördag 1 februari 2014

Delicatobollar!

Delicatobollar till efterrätt. Mmm, jättegoda! Smakade verkligen mer! Istället för att göra vanliga chokladbollar så göra dessa godingar. Jag hade mörk choklad i smeten och rullade också bollarna i det istället för ljus.

Receptet nedan är från bloggen Hemma hos Daniella.                                                                Delicatobollar

100 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
50 g ljus choklad, smält
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
100 g smält ljus choklad
 
Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor. Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas. Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad) i en skål i micron eller över vattenbad och häll sedan ner den i smeten. Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat. Ställ in i kylen en halvtimme. Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar. Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme. Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen. Avsluta med att rulla dem i kokos. Låt dem stelna i kyl en stund innan de äts.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar