Receptet finns efter bilden.

Apelsinkakan
Recept och text från bloggen Jills Mat
2 små ekologiska apelsiner (tänk clementinstorlek) eller 1 stor
50 g smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl socker (Stevia strö, Sukrin + eller motsvarande om sockerfri, läs på förpackningen om dosering)
1 krm vaniljpulver
Gör så här: Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter. Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten. Grädda i 150 grader i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering. Går utmärkt att förvara i kylskåp eller frysa in.
Mascarponefluff
2 dl grädde
1 dl mascarpone
1 krm vaniljpulver
2 msk florsocker (Sukrin melis eller motsvarande om sockerfri)
Rivet skal från en apelsin
Gör så här: Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar