söndag 7 juli 2013

Ultimata kladdkakan och en skrinda!

Idag blir det äntligen lite blogga av. Har haft semester i två veckor med betoning på ordet semester, bara slöat. Några loppisar har det blivit och på en av dem har en fin, gammal skrinda inhandlats.

Kladdkakan jag gjort är från by Jennie och är verkligen kladdig och god. Hemligheterna, enligt Jennie, för att få den så här kladdig kommer här: "Första hemligheten är att inte vispa äggen. Gör man det så blir det mer en luftig chokladkaka till konsistensen än en bakad, kladdig chokladsmet. Den andra hemligheten är att grädda den lite för kort, den skall fortfarande vara rinnig i mitten. Kruxet med det här är dock att man måste låta kakan stelna i kylen efter att den har gräddats. Det är då den blir sådär kladdig rakt igenom". Håll ut för det var värt väntan! :) 


Ultimata kladdkakan

4,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
1 krm bakpulver
1 krm salt
3 ägg
225g smält smör

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och smält smör och blanda tills smeten är slät och fin. Häll smeten i en smord och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den skall fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen i minst 4-5 timmar - hur frestande och jobbigt det än må vara. Servera den kladdigaste och godaste kladdkakan du någonsin ätit med glass eller grädde.

Njut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar