tisdag 9 juli 2013

Bebiscupcakes!

Idag har barnbarnet varit hit med hela sin härliga familj så jag gjorde söta kladdkakecupcakes i form av bebishuvuden till efterrätt. :) Otroligt gulliga och lätta att göra. Jättegoda, sega och chokladiga cupcakes, helt i min smak.

Receptet nedan är lånat från Sockerrus!










Kladdkakemuffins

Ingredienser:

50g smör

1 dl ljus sirap

2 ägg

2 dl socker

½ tsk vaniljpulver

2 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

100 g ljus eller mörk choklad (använd din favorit)



Gör så här:

Förbered med att ta fram 12 formar och en muffinsplåt.

Smält smöret och häll i sirap

Rör försiktigt ihop ägg och socker. Det ska inte bli fluffigt. Häll sedan i smörblandningen och rör om.

Blanda vaniljpulver, mjöl, kakao, salt, och bakpulver i en skål. Sikta och rör sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda inte för mycket.

Smält chokladen i mikrovågsugnen (eller i ett vattenbad) och häll den i smeten. Rör om med en slev så att allt blandas.

Fyll nu formarna med 2/3 smet.

Grädda i ugn på 175 grader i ca 16 minuter. Låt sedan svalna innan du eventuellt fyller dem med hallongrädde och dekorerar dem med ett lock av marsipan eller sugarpaste.

Njut!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar