söndag 21 juli 2013

Kärleksmums!

En favorit i repris bakades igår, Leilas kärleksmums. Så otroligt god med mycket choklad, grädde och kokos. Jag hade i Marabous dajmchoklad, fanns ingen knäckchoklad i affären, men det är ingen större skillnad på dessa, tycker jag. Det blev en riktig gofika efter spikandet och målandet igår.

 
                              

                               

                               

                               

Ingredienser

5 st ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad

Glasyr och garnering

2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
Kokosflingor till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

Klä en plåt, ca 40 x 35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

Grädda kakan i ca 15 minut, prova med en sticka. Låt svalna.

Koka upp grädden, häll i kaffet och rör ner den 70%-iga chokladen finhackad.
Låt glasyren svalna något och bred den sen över kakan.
Strö över kokos och servera kakan skuren i rutor.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar