onsdag 11 september 2013

Cheesecake i glas!

Imorgon ska vi ut på en längre biltur och då är det gott att ha fika med och stanna på en fin rastplats och njuta i sensommarsolen. Kaffe och goda smörgåsar som avslutas med cheesecake i glas. Väldigt enkelt, snabbt gjort med dina favoritbär. Nu ska dessa stå i kylen över natten så de blir inte så fina som när de äts direkt, men säkert lika goda.

Receptet nedan är från Linnéas söta.




                                   


                                       


Till fyra portioner snabbcheesecake behöver du

2 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
3/4 dl strösocker
2 dl frysta bär (jag hade blåbär)
ett gäng Digestivekex
om du har hemma: färska bär att dekorera med

Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda crème cheese med socker och rör i detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm. Mosa sönder de frysta bären lite lätt och blanda i dem. Tag fram fyra tjusiga glas eller burkar med lock, varva söndersmulade kex med cheesecakekrämen och avsluta med färska bär. Ät direkt.
Självklart kan du ställa in glasen i kylen i väntan på att desserten skall avnjutas, men då kan bären safta sig lite och det blir inte så snyggt.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar