söndag 9 december 2012

Choklad- och saffranstårta!

I dagens isande kyla (-22) så har jag varit i ett varmt kök och börjat med två tårtor som jag ska ha senare i veckan. Bakade åtta chokladbottnar som jag fryser för att sedan ta fram och göra två tårtor med  fyllning av saffransgrädde och chokladganache. Receptet har jag lånat hos Louisés spis. En av dem ska jag täcka och dekorera med sockerpasta och den andra täcker jag med chokladfudgefrosting och dekorerar med sockerpasta.

Fler bilder kommer när de är färdiga!

Ha det så bra i stöket före jul!

Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk

3 kommentarer:

 1. Så gott med chokladbottnar, det var längesedan jag gjorde det. Får jag fråga vilket märke du har på maskinen. Är du nöjd? Jag letar och letar men finner inte riktigt den rätta för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, maskinen ja! Det är en elvisp med skål från Jula, 159 kr, som jag köpte för att slippa hålla i vispen vid vispning av mindre mängder. Har en annan jättebra elvisp annars som jag nyss köpt, men det är ingen skål till den. Som assistent har jag en gammal Kenwood efter min mormor och den är toppen. Ha en bra vecka! Kram!

   Radera
  2. :) Man är ju tvungen att fråga! Jag söker efter en assistent och har spanat in flera... :) Tack för ditt snabba svar, kram!

   Radera